Spoed – Mondzorg Duivendijk – Nuenen

Spoed

Spoed

Om u ook buiten onze reguliere werktijden van dienst te kunnen zijn, zijn wij aangesloten bij een dienstregeling. Wij werken samen met tandartsen uit Eindhoven, Nuenen en Son via de Eindhovense Tandartsen Vereniging, ETV. Op hun website kunt nog meer informatie vinden. www.eindhovense-tandartsenvereniging.nl .
Buiten onze openingstijden kunt u in geval van ernstige pijnklachten en spoedgevallen, zoals een ongeval, nabloeding of een acute ontsteking contact opnemen met de dienstdoende tandarts. Deze is te bereiken via het tandartsen-hulpnummer 0900-5437745.

Nadat u heeft gebeld, wordt u door de centrale computer doorgestuurd naar de desbetreffende dienstdoende tandarts. Deze tandarts hoeft niet in de praktijk te zijn. Het kan zijn dat u doorverwezen wordt via een antwoordapparaat. In dat geval hoort u via het antwoordapparaat hoe u verder moet handelen. De tandarts is niet standaard in de praktijk aanwezig na 17:00 uur en tussen 22:00 en 08:00 is de tandarts alleen bereikbaar voor nabloedingen en ongevallen.

Uitgevallen vullingen, kronen, noodvullingen zijn geen spoedgeval,  die door de dienstdoende  tandarts gezien moet worden, deze kunnen tot de volgende werkdag wachten.

Na het aanhoren van uw probleem, probeert de tandarts de ernst van uw klacht in te schatten. Bij een minder ernstige klacht kan het zijn dat enkel aangeraden wordt te wachten tot uw eigen tandarts weer beschikbaar is, eventueel met het advies een pijnstiller te nemen. Lijkt het ernstiger, dan wordt een afspraak gemaakt in de praktijk van de dienstdoende tandarts.

 

Aangaande de nieuwsberichten van een “tandarts-spoedpost” in Eindhoven willen wij mededelen dat onze praktijk niet is aangesloten bij deze spoedpost.

Voor spoedgevallen in de avonduren en weekenden blijven wij aangesloten bij de ETV en blijft het telefoonnummer 0900-KIESPIJN voor u gelden.

Houdt u er rekening mee dat de dienstdoende tandarts u zal vragen contant te betalen.